bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Audi купува Ducati за 860 млн. евро

Сделката е лишена от всякаква финансова логика и е продиктувана от страстта на Volkswagen да колекционира марки, смятат анализатори.
 

Audi ще придобие мотоциклетния производител Ducati за 860 млн. евро, съобщават добре информирани източници пред Reuters. Според информацията италианската компания има дългове в размер на 200 млн. евро, които ще бъдат покрити от общата сума.

Сделката ще позволи на шефа на Volkswagen – Фердинанд Пиех – да реализира дългогодишната си мечта да притежава компанията, която му се изплъзна преди почти 30 години. Това се подкрепя и от Арнд Елингхорст от швейцарската финансова група Credit Suisse, който смята, че: “Покупката на Ducati е продиктувана повече от страстта на Volkswagen да колекционира екзотични марки, отколкото от индустриална или финансова логика.”

“Това е ненужно странично занимание, стоящо пред главните цели на Volkswagen – да интегрира производителя на спортни автомобили Porsche и да развива дейностите на MAN и Scania,” допълва още Елингхорст.

От 1988 Ducati има спечелени 13 титли при пилотите в Супербайк шампионата. Италианската компания ще увеличи портфолиото на Volkswagen до 12 марки и ще приближи Audi до кръвните врагове от BMW, които също участват в Супербайк с техния мотоциклетен клон.


Edit your submission

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход