bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Focus-иране в разхода

С новият си бензинов двигател Ford Focus разполага с до 125 кс и разход под 5 л/100 км.
 

Дизайнът на европейските модели на Ford буквално избухна в последните години. И то в положителна посока. Умението да сътвориш изгоден автомобил, който да изглежда добре дори в базовото си оборудване с 14-инчови стоманени джанти и тасове, не се отдава на всекиго. Специалистите от Кьолн обобщават това със словосъчетанието „кинетичен дизайн“ – ние му казваме просто атрактивен външен вид. В най-голяма степен това важи за първите три модела в портфолиото на компанията — Ка, Fiesta и Focus. В тях ще се почувствате поне малко като Яри-Мати Латвала и Петер Солберг, които защитават честта на заводския отбор на Ford в Световния рали шампионат. Не по отношение на скоростта, разбира се, а в отражението ви в очите на околните.

А сега вече има и нов 1.0 Ecoboost трицилиндров бензинов двигател с директно впръскване и турбопълнене. Той е с изключително опростена конструкция без балансиращ вал, но въпреки това произвежда до 125 кс, без да разкрива малолитражната си природа. Вибрации не се усещат, а мощността е напълно достатъчна, за да осигури приятна динамика на тежащия около 1200 кг Focus.

И все пак какъв е разходът, който е най-интересен в трицилиндровите разработки? По-мощната версия на 1.0 Еcoboost се нуждае от около 5 л/ 100 км в градски условия, а на извънградски маршрут той може да падне дори по-надолу. Базовият вариант е с точно 100 кс и на хартия декларира още по-ниска нужда от гориво. Освен във Focus, новият двигател, който идва на мястото на атмосферния 1.6-литров атмосферен мотор със 105 кс, се предлага в B-Max и C-Max.

Скоро очаквайте подробен тест на автомобила.


Edit your submission

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход