bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

VW събра феновете си за осми път

Съборът на един от най-големите клубове в България бе добре организиран, но слабо посетен.
 

На 2 и 3 юни на писта „Дракон“ край село Калояново се проведе осмия събор на Volkswagen Клуб България. И през тази година акцентът падна върху състезателните дисциплини „Италианско преследване“ и „Майсторско шофиране“, където участниците бяха разделени в четири класа според мощността на техния автомобил. Не липсваха и закачки като автомобилно лимбо, където всеки трябваше да демонстрира колко нисък е неговият автомобил, както и „Драг с жива сила“ – там двигателят остава изключен, а победата е гарантирана за този, който разполага с по-силни приятели, които да го бутат.

През 2012 организацията бе на традиционно добро ниво, като същото не важеше за посещаемостта. Две са възможните обяснения за това. Първата е свързана с факта, че по същото време в София се проведе тунинг шоу с много интересни и силно модифицирани автомобили. От друга странa, в средата на миналия месец българските VW фенове записаха сериозно присъствие на най-голямото мероприятие от подобен тип в Австрия — Wörthersee 2012.

Едни от най-интересните автомобили през тази година край Калояново включваха „костенурка“ със снижен таван, по класическата хот-род рецепта, както и Golf 4 с 1.8-литров турбо мотор със силови доработки, равняващи се на 400 кс и 450 Нм, измерени на маховика.


Edit your submission

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход