bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Chevrolet с по-голям дял в Европа

Най-продаваният модел на марката е компактният Aveo.
 

Chevrolet e отбелязала ръст в продажбите си от 10.9% за първото полугодие в Европа. Американците са пласирали 117 500 автомобила, което представлява най-добрият им резултат за всички времена. Рекорден е и пазарният дял на марката, който е нараснал с 0.24 пункта до 1.43%.

Най-добре продаваният автомобил на Chevrolet в Европа за първите шест месеца на 2012 г. е градският модел Chevrolet Aveo с 34310 реализирани броя. Следва го мини автомобилът Chevrolet Spark, от който са продадени 32010 екземпляра, както и Cruze (седан и хечбек) с 21 000 продажби.

В глобален мащаб Cruze продължава да е най-продаваният модел на Chevrolet, а продажбите му се очаква дори да нараснат още повече, когато комби версията се появи в салоните на европейските търговци по-късно през лятото. В Европа бяха продадени 14300 минивана Orlando и 13820 броя от SUV модела Captiva. Дизеловата версия на седана от среден клас Malibu също ще пристигне при търговските представители по-късно това лято.

В България най-продаваният модел на марката също е Aveo. Изцяло новият модел се радва на голям интерес от страна на клиентитите благодарение на изключително богатото си стандартно оборудване и сигурност, които предлага. Дизеловите двигатели пък превръщат Aveo в един от най-икономичните на пазара. В MPV сегмента Orlando продължава да бъде лидер и през настоящата година.


Edit your submission

Topics: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход