bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Mercedes пуска надуваеми колани

Технологията ще бъде въведена от обичайния заподозрян - S-Class.
 

Mercedes ще внедри надуваеми колани в новото поколение на S-Class. Този път лимузината на щутгартци не е пионер, тъй като подобна технология вече се използва от Ford в техния Explorer, както и в спортното купе Lexus LFA. Системата на Mercedes обаче ще бъде по-различна от тази на конкуренцията. Германците са намислили да използват надуваемите колани само на задните седалки, както и те да се активират само в случай на челен удар.

Изследвания сочат, че при удар коланът увеличава площта си близо три пъти, с което разпределя силите и намалява пораженията върху гръдния кош.

Новият S-Class се очаква да се появи в началото на следващата година, най-вероятно в Женева.

Припомняме, че Mercedes са едни от най-големите иноватори при технологиите за безопасност. Едни от най-големите им постижения са внедряването за пръв път в сериен автомобил на ABS система против блокиране на колелата при спиране, както и класическата въздушна възглавница. И двете изобретения дебютират първо на борда на лимузината S-Class.


Edit your submission

Topics: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход