bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Рекорд на обратно

Nissan Leaf изкачи хълма на Гудууд на заден ход.
 

Електрическият Nissan Leaf влезе в книгата на рекордите Гинес за най-бързо изкачване на хълма край Гудууд на заден ход. Опитът се проведе през миналия уикенд и бе част от ежегодния фестивал на скоростта, който традиционно е посетен от най-известните хора и автомобили.

Рискувайки ортопедични проблеми, каскадьорът Тери Грант успя да отведе Leaf до финала за 1:37.02 минути. За това време колата е изминала на заден ход 1.6 км при средна скорост от 88.5 км/ч.

Това не е първият рекорд в Гудууд за Грант. През миналата година той записа името си в книгата на рекордите Гинес, изкачвайки трасето с Nissan Juke на две гуми.
„Имах на разположение страхотен автомобил с изцяло електрическо задвижване, което на теория му позволява да се движи с една и съща скорост както напред, така и на заден ход. Благодарение на ниския център на тежестта – батериите са интегрирани в пода на колата – шасито е изключително стабилно, без значение в коя посока се движи. Оплаквам се единствено от лека болка във врата, заради постоянното гледане назад!“, коментира след опита си Тери Грант.

http://www.youtube.com/watch?v=Uz0wV2Jjx5o
Edit your submission

Topics: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход