bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Първото 4х4 в света навърши 105 години

Mercedes отбелязва рождения ден на историческия си модел с четири задвижващи колела.
 

Mercedes празнува 105-тата годишнина от производството на първия си автомобил с двойно задвижване. Произведен през 1907 той се казва Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) Dernburg-Wagen и е първият автомобил със задвижване на четирите колела в света. По това време пътищата не са били никак гладки, така че автомобилът се е възползвал успешно и от своя пътен просвет от 32 см. Двигателят е 6.8-литров с четири цилиндъра и мощност 35 к.с.

През годините щутгартци оптимизират системата и я внедряват в автомобилни икони като Unimog и G-Class. Последният излиза на пазара през 1972, като дизайнът му е толкова успешен, че германците го запазват в оригиналния вид до наши дни. Същото не важи за оборудването и двигателите, които са от последно поколение. В момента ръбатият джип се предлага и с 6.0-литров V12 двигател с два турбокомпресора и мощност 612 к.с. и 1000 Нм.

Сравнявайки това с възможностите на DMG Dernburg-Wagen излиза, че ефективността на двигателите Meredes e скочила меко казано многократно.


Edit your submission

Topics: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход