bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Nissan откупи колите на недоволни клиенти

Влошено представяне на електромобила Leaf принудило компанията да прояви "добра воля".
 

В знак на добра воля Nissan купи обратно два вече продадени свои автомобила. Те са от електрическия модел Leaf и причина за откупуването било оплакване на клиентите, че те така и не успели да постигнат максималния пробег с едно зареждане, упоменат в каталога. От компанията обясняват лошото представяне на батерията с топлия климат в Финикс, Аризона, където двата автомобила са били продадени.

„Малка група от клиенти на Nissan Leaf във Финикс се оплака от прогресивно намаляване на максималния пробег на техните автомобили. Това е съвсем нормален процес, който се покрива от гаранцията и може да бъде предизвикан от висока температура, висока скорост, голям пробег на колата, начин и честота на зареждане“, заяви Дейвид Ройтер, вицепрезидент по корпоративните комуникации в Nissan Америка.

Загубата на капацитет в батерията е нормална за всеки електромобил, който използва литиево-йонни акумулатори. От Nissan са изчислили, че загубите при Leaf могат да достигнат 80% в първите пет години от експлоатацията. „В случаите от Аризона става въпрос за 76%“, коментира Карла Бейло, старши вицепрезидент по проучването и разработкита на Nissan Америка.

Проблемът е засегнал група от около 15 000 клиенти на Leaf през последните две години. Според специалисти батериите ще издържат по-дълго време ако са изолирани от външните условия. Батерията на Leaf разчита на въздушно охлаждане, което може да е в центъра на проблема. General Motors, Ford и Tesla Motors, които също произвеждат електромобили, разчитат на активни системи за контрол на температурата. Технологията използва течност, която циркулира и отнема от топлината, на същия принцип както се охлаждат двигателите с вътрешно горене.


Edit your submission

Topics: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход