bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Първото трицилиндрово BMW излиза през 2013

Германската компания изнесе любопитни факти за новото двигателно семейство.
 

BMW изнесе информация за новия си 1.5-литров трицилиндров двигател с директно впръскване. Той използва технологията TwinPower Turbo и ще дебютира на борда на сериен автомобил през следващата година. За съжаление, все още не се знае кой ще бъде въпросният модел. Моторът ще се предлага в бензинова и дизелова версии, като от BMW твърдят, че двете машини споделят 60% от компонентите си и 40% от структурата на блока и цилиндровата глава. Баварците разчитат именно на това за обезпечаване на ниски производствени разходи, което ще доведе и до по-ниска крайна цена.

Инженерите от Мюнхен са внедрили специален демпфер в коляновия вал, който обира вибрациите от трите цилиндъра и лишава конструкцията от популярния при тези двигатели балансиращ вал.

Бензиновата версия ще се предлага във варианти с мощност между 122 и 224 к.с., а дизелите ще предлагат между 82 и 184 к.с. От компанията обещават “изключително жив и спортен” звук от изпускателната система, което се обяснява с по-високата честота на звука при трицилиндровите двигатели.


Edit your submission

Topics: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход