bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Nissan разработва електронно управление

Компанията иска да загърби механичната връзка между волана и колелата.
 

Nissan обмисля внедряването на електронно управление в серийното производство на автомобили, съобщиха от централата на компанията. Технологията е отговорна за изпращането на електронни сигнали от волана към предните колела, без използването на каквато и да е механична връзка. До момента подобна система се използва в авиацията, но от Nissan твърдят, че ще са първите, които го вграждат в автомобилостроенето.

Японците смятат, че безмеханичното управление ще позволи на шофьорите да изпитат повече удоволствие зад волана, тъй като връзката с колелата ще се извършва по-бързо, отколкото сме свикнали досега. Когато технологията бъде усъвършенствана, тя дори ще може да изолира волана от нежелана обратна връзка с пътя, която да разсее водача, например при преминаване на малки неравности и пукнатини по пътната настилка.

Японците ще трябва да се справят с някои грудности, свързани със сигурността. Инженери все още смятат електронните блокове за недостатъчно надеждни, особено когато на тях се залага животът на пътниците. През 2004 Mercedes представи подобна система, но за спирачките. Тогава германците получиха оплаквания от клиенти, че тя не функционира нормално и колите им буквално остават без спирачки. Компанията взе спешни мерки и отстрани системата от над два милиона автомобила.


Edit your submission

Topics: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход