bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Bosch разработва хибридни системи за камиони

Германците обещават с до 20% по-нисък разход.
 

Bosch работи по хибридни технологии, предназначени за товарни превозни средства с тегло до 40 тона, съобщават от централата на компанията. От компанията са изчислили, че ползите от внедряването на технология в професионалните превози, ще спести на фирмите до 6% гориво при пътуване на далечни разстояния, както и до 20% по маршрути, където има повече спирачния.

Въглеродните емисии, които камионите изпускат в атмосферата се очаква да се редуцират също до 20%.

Друго преимущество е, че електромоторът ще позволи напълно тих и безпрепятствен старт от място, заради високия въртящ момент още от 0 об/мин.

Инженерите на Bosch са се концентрирали върху пълните хибриди от паралелелн тип. При тях, електромоторът е разположен между съединителя и скоростната кутия, което пести място. Когато камионът се спуска по наклон, технологията ще произвежда електроенергия, която ще временно ще се съхранява във високоволтов акумулатор. При старт или изкачване от място, тази енергия ще задвижва електромотор с мощност до 120 кВ, който ще подпомага дизеловия агрегат.

Електрическият мотор се управлява от инвертор, който преобразува постоянния ток от акумулатора в трифазен променлив ток и регулира необходимите въртящ момент и обороти.

От компанията уверяват, че е въпрос на време към всичко това да се добави и старт/стоп система.


Edit your submission

Topics: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход