bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Десет предавки в скоростна кутия са твърде много, смятат от ZF

Hyundai, General Motors и Fiat продължават с разработките.
 

Девет предавки са „естествен лимит“ за скоростните кутии, заяви Щефан Зомер, изпълнителен директор на една от водещите компании в областта – германската ZF. Според него, добавянето на още предавки ще усложни скоростните кутии. Освен това ще станат много тежки и скъпи, което ще обезмисли по-голямата им ефективност.

„Няма ясно изразена граница, но човек трябва да се замисли върху намаляващите ползи. Въпросът е дали има смисъл от добавянето на още предавки“, коментира Зомер.

Преди три години ZF стартира производството на 8-степенен скоростна кутия, разработена за автомобили и лекотоварни машини с надлъжно разположен двигател. Тогава от компанията обявиха, че в сравнение с предходната 6-степенна трансмисия, новата кутия намалява разхода на гориво с 11%.

През 2013 в САЩ германците ще започнат работа по новата си кутия с 9 предавки, която ще донесе значителни приходи в хазната на ZF, главно заради сключения неотдавна договор с Chrylser Group.

Отново в сравнение с 6-степенния вариант, новия автоматик ще намали разхода с цели 16%.

Въпреки отказа на ZF да задълбава в тази посока, автомобилният свят ще се запознае с първата 10-степенна скоростна кутия, която в момента се разработва от Hyundai. General Motors и Ford също обмислят подобен подход. Двата американски гиганта съобщиха, че им предстои съвместна работа по трансмисии с 9 и 10 предавки.


Edit your submission

Topics: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход