bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Ford залага на биометричните данни

От компанията ще внедряват в колите си все повече датчици, с които да следят поведението на шофьора
 

Биометричните сензори са бъдещето на автомобилната индустрия, смятат във Ford. Инженерите на американската компания вече проучват как да използват информацияга от такива датчици в реално време. Според тях това би помогнало да се проучат външните фактори, оказващи негативно влияние върху вниманието на шофьора.

Информацията от системите, базирани на радари и камери, ще позволи на специалистите да намалят до минимум разсейването на водача, например от телефонно обаждане.
От компанията също се опитват да предвидят поведението на шофьора, за да се „оптимизират и конфигурират системите на автомобила с цел подобряване разхода на гориво.“

Като допълнениe Ford експериментират и с нова технология, която запаметява типични станции за зареждане и автоматично превключва хибридното задвижване на ток, когато се намирате в близост до тях.

 


Edit your submission

Topics: , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход