bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Изведи ме на разходка

Chevrolet Camaro е толкова сърдит, че има нужда да подиша чист въздух.
 

Защо Apple са толкова успешни? Въпросът се появява винаги, когато калифорнийската компания представи нов продукт или мотивира продажбата на нищожно изглеждащ кабелен адаптор за сума от порядъка на 50 долара. Отговорът е много прост, Apple успява да създаде продукти, които не дават избор на клиентите, а това на тях им харесва особено. Така е и с колите. Най-обичаните модели в историята не са тези, които искат да ти се харесат, а тези, които те принуждават да играеш по техните правила.

Chevrolet Camaro

8-цилиндров бензинов двигател

6162 куб. см работен обем

432 конски сили максимална мощност

569 Нм макс. въртящ момент

250 км/ч максимална скорост

5.2 секунди от 0 до 100 км/ч

14.1 литра среден разход на 100 км

329 г/км емисии СО2

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО Е да възродиш легенда като Chevrolet Camaro. Освен че тя трябва да носи характера на прародителите си, е нужно да отговаря и на последните изисквания за безопасност, както и да се вписва в съвременните разбирания за дизайн. Освен че сториха всичко това преди години, Chevrolet успяха да постигнат нещо много важно. Те дадоха нова идентичност на своя „мускулест“ модел. И докато преди той се свързваше със зората на драг състезанията и контрабандата на нелегален алкохол в Америка, сега всички деца полудяват при вида му, защото си мислят, че това е Бъмбълбий. Така се казва добронамереният робот от филма „Трансформърс“, който спасяваше планетата от нашественици, а през останалото време се подвизаваше като Chevrolet Camaro.

Camaro е от почти изчезналия вид на колите, които седят на паркинга и молят някой да ги покара, без да искат нищо в замяна. С него няма да ви се наложи да четете книжката с инструкции, нито да знаете как работи скоростната кутия, дори не е нужно да дадете определение на понятието „ейпекс“. Eдинственото, което се изисква от вас е да седнете на седалката и да потеглите към хоризонта по леко клиширан, но дяволски романтичен начин. А докато изпълнявате дестинацията си ще имате на разположение 6.2-литров V8 двигател, който не е последна дума на техниката, не е най-мощният двигател, който сте виждали, но е точно това, от което купето се нуждае. Задните колела се задвижват от 432 к.с. и 596 Нм, които са достатъчни, за да ви се прииска да имате каубойска шапка, въпреки че тя няма да успее да влезе в нископрофилното купе.

ТЕСТОСТЕРОНЪТ ВЪТРЕ може да се разреже с нож. В интериора няма излишни копчета, които да ви разсейват, а само много стрелки за всички важни показатели на двигателя. Спазвайки традицията, американците не са заложили на луксозни материали и нечувани материи, защото не това е най-важното. А и с цената си от 76 258 лева, Camaro се цели съвсем другаде – в мъжете, които знаят какво искат и въобще не се вълнуват от мислите на околните. Собственикът на Camaro не е човекът, който се интересува от времената на “Нюрбургринг” или от KERS системата във Формула 1. Той едва ли знае какво е това, всъщност. За него е по-важна емоцията, която автомобилът дава, а Camaro знае как да вълнува.

Въпреки внушителните размери, управлението на “Бъмбълбий” е достатъчно чувствително, за да го вкарате в тясна планинска отсечка и той да се чувства на мястото си. Недозавиване почти не се усеща, което е впечатляващо за автомобил, който доскоро свързвахме с километричните тексаски прави и крайпътните барове, в които е достатъчно да си гладко обръснат, за да бъдеш набит.

НА КРАЯ НА ДЕНЯ си с Camaro, си давате сметка, че това е много странен автомобил. Хулиганското прозира издайнически от цялата кола, но изведнъж се оказва, че през всички тези часове не сте се сетили да изключите електронната система за стабилност. Това е защото, противно на мнението, че мускулестите коли са естествено продължение на мъжествеността, Camaro демонстрира улегналия характер на каубой, който трудно може да бъде ядосан, но случи ли се, по-добре изчезвай, страннико.

 

 


Edit your submission

Topics: , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход