bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

BMW и Toyota ще правят спортна кола

Сътрудничеството между двете компании се задълбочава
 

BMW Group и Toyota Motor Corporation подписаха ново споразумение за сътрудничество, като допълнение към Меморандума за разбирателство, слкючен през март 2012.

Част от договора е стартирането на проучване, което да определи обща концепция и платформа за средно голям спортен автомобил, който трябва да бъде завършен до края на 2015. Автомобилът ще се предлага и от двете компании, визията му ще бъде сподeлена, но ще носи индивидуалните черти на всяка от двете фирми. Специално за него ще бъдат разработени и олекотени компоненти от „подсилени композити“. Впоследствие технологията ще бъде въведена и в други от моделите на двете компании.

Новата спогодба включва и обединяване на усилия при разработката на система за горивни клетки. Проектът ще включва както самата система, така и периферията, нужна за работата й – резервоар за водород, двигател и батерия. Целта е работата по системата да приключи през 2020.

BMW Group и TMC започват сътрудничество и в областта на изследванията на въздушно-литиеви батерии, като следващ етап след литиево-йонните решения. Този тип батерии имат значително по-висока енергийна плътност от познатите до момента, което ще увеличи ефективността на използващите ги автомобили.


Edit your submission

Topics: , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход