bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Двама загинаха по време на Рали „Дакар“

Тежкото рали не пропусна да вземе жертви и през 2013
 

Двама души са загинали, след като една от състезаващите се машини в Рали „Дакар“ e ударила челно такси с четирима пътници, пише BBC. Инцидентът се е разиграл по време на пътна връзка в Перу, на 10 километра от границата с Чили, където конвоят от състезатели е преминал в сряда вечерта. Полицията в южноамериканската страна разследва инцидента.

В катастрофата е участвал отборът на Race2Recovery, състоящ се от трима ветерани от британската армия. Техният Land Rover се е забил челно в таксито, оставяйки на място шофьора и пътуващия до него. Двамата пътници на задната седалка и тримата бивши военни са били откарани в съзнание в болница в столицата Лима. BBC пише, че при удара са били ранени още двама души, които също са получили медицински грижи.

На мястото на събитието е присъствало и второ такси, което се е преобърнало няколко пъти в опит да избегне удара. Пътуващите в него са се отървали невредими.
Отборът на Race2Recovery участва в „Дакар“ благотворително, представлявайки едноименната британска организация, занимаваща се с набирането на средства за пострадали военни и техните семейства. Шефът на отбора, капитан Тони Харис, който губи единия си крак си по време на войната в Афганистан, изрази искрените си съболезнования към близките на загиналите.

Тазгодишното Рали „Дакар“, което се определя като най-трудното състезание в света, стартира на 5 януари в Лима и ще завърши на 20 януари в Сантяго, Чили. За 34 години история, състезанието е взело над 60 жертви, от които 25 пилоти.


Edit your submission

Topics: , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход