bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Peugeot разработва хибрид с въздух вместо ток

Крайната цел на французите е автомобил с разход 2 л/100 км
 

PSA Peugeot Citroen представи нов тип хибридно задвижване, което е определено от създателите си като „важна стъпка към конструирането на автомобил с разход 2 л/100 км“. Системата се състои от бензинов двигател, но за разлика от обикновените хибриди, французите не използват електромотор, а залагат на сгъстения въздух.

От концерна отказват да влязат в подробности, но изнасят информация, че технологията може да работи в три режима: само на бензин, само на въздух и в комбинация от двете.

PSA виждат бъдещето на новия хибрид като част от оборудването на Citroen C3 и Peugeot 208. Очакванията са средният разход на автомобилите да не надхвърля 2.9 л/100 км, а вредните емисии да са ограничени до 69 г/км. Подобно на електромоторите, въздушното задвижване ще е в режим на самостоятелна работа между 60 и 80% от времето, когато автомобилът се кара в града.

Очаква се французите да адаптират системата за серийно производство през 2016.

Първите прототипи на задвижвани от въздух автомобили се повявят още през 1920. Системата използва конвенционален двигател, но вместо с експлозия на горивно-въздушна смес, буталата се изтласкват с разширен в горивната камера въздух. Автомобилите от този тип са оборудвани с бутилки, в които се складира въздух при налягане от 310 бара.

PSA Peugeot Citroen уточняват, че въздухът ще се нагнетява в бутилката посредством хидравлична помпа.

http://www.youtube.com/watch?&v=rjqFihLltSY
Edit your submission

Topics: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход