bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

BMW продаде Husqvarna на KTM

Остава неизвестно дали компанията ще продължи да съществува индивидуално
 

Мотоциклетният клон на BMW ще се концентрира в градската мобилност и електрическите задвижвания, съобщиха от централата на компанията. Като част от новата стратегия германците ще продадат Husqvarna Motorcycles на Pierer Industrie AG, която е собственост на изпълнителния директор на KTM Щефан Пиерер.

Двете компании са се съгласили да не оповестяват стойността на сделката, която предстои да бъде одобрена от организации за защита на лоялната конкуренция. Все още е неизвестно дали Husqvarna ще бъде приобщена към KTM или ще бъде запазена като отделна компания.

BMW Motorrad, от друга страна, ще се фокусира в разработката на мотоциклети и скутери с „екологични двигатели с вътрешно горене или електромотори.“ Очаква се на пазара да излезе серийна версия на електрическия скутер C evolution, а като допълнение баварците обещават да разширят избирателно основните си мотоциклетни сегменти.


Edit your submission

Topics: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход