bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Bosch развива безпилотните коли

Германският технологичен гигант иска да намали стреса в задръстванията
 

Bosch разработва нови системи за безпилотно управление, съобщиха от централата на компанията. Създадени, за да улеснят шофьора в градски условия, технологиите от последно поколение ще позволят на автомобилите да спират, ускоряват и маневрират абсолютно самостоятелно.

Германците уточняват, че асистентът в задръстване ще се активира при скорост от 0 до 50 км/ч и ще бъде най-удобен в задръстванията, когато на шофьорите обикновено им се налага да извършват многобройни операции.

Първото поколение такива асистенти ще бъде пуснато в серийно производство през 2014 г. През следващите години функцията ще покрива все по-високи скорости и по-комплексни пътни ситуации, докато един ден магистралният автопилот ще превърне напълно автоматизираното шофиране в реалност.

Bosch обмисля варианти за развиване на сегашните адаптивни темпомати, чрез вграждането на специален модул, който да позволява автоматична смяна на лентата. Това ще става чрез радарни сензори в задната част на автомобила, които ще разпознават бързо приближаващите се коли.


Edit your submission

Topics: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход