bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Дизайнерският трактор на Lamborghini

Мечтата на всеки фермер е скулптурирана от Giugiaro
 

Тракторното подразделение на Lamborghini представи новата си селскостопанска машина Nitro. Определян от производителите като „стилен и мощен“, новият Nitro предлага 360-градусова видимост от кабината, 4-цилиндров дизелон двигател и 5-скоростна механична трансмисия. По желание на клиента посладната може да бъде заменена с 3-степенен автоматик.

Дизайнът на трактора е бил поверен на специалистите от Giugiaro. Именно те са отговорни за наведения надолу „нос“, LED стоповете и изваяните линии на кабината, конструирана от атермично стъкло.

Срещу доплащане Lamborghini Nitro може да бъде поръчан с по-мощна хидравлична помпа, която намалява броя на оборотита на волана за пълен завой, подобрявайки маневреността.

 

История:

Феручио Ламборгини започва бизнеса си с трактори в следвоенния период, когато решава да използва шасита на военни машини, модифицирайки ги за работа на полето. В средата на 50-те той основава компанията Trattori S.p.A., която се превръща в една от най-големите компании за селскостопанска техника в Италия. По това време Феручио развива успешен бизнес и с газови нагреватели и климатици.

Любовта към автомобилите на Феручио е наградена през 1958 година, когато той купува първото си Ferrari – 250GT. Впоследствие гаражът му приютява още няколко модела на „черните кончета“. Той споделя, че харесва автомобилите на Енцо Ферари, но ги смята за много шумни и груби, за да бъдат успешни на обществените пътища.

Историята се разгръща със счупения съединител на едно от неговите Ferrari-та. Феручио го разглобява и вижда, че той е същият като този, който самия той използва в своите трактори. Той отива при своя колега Енцо Ферари и го моли за по-добър компонент. Обиден от неуважението, Ферари му казва, че той е просто един производител на трактори и не разбира нищо от спортни автомобили. Именно това амбицира Ламборгини да докаже противното и да създаде едни от най-забележителните автомобили в на 20 век.

По-късно Енцо Ферари продължава да не признава успехите на своя конкурент, заявявайки, че Lamborghini никога не са спирали да правят трактори. 
http://www.youtube.com/watch?&v=pYeb6JSG69Y

 

 


Edit your submission

Topics: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход