bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Най-абсурдното табло

От Subaru се оправдават, че е вдъхновено от авиацията
 

Ако някога сте си мислили, че най-извратеното табло е притежание на някой Citroen от 80-те, не сте далече от истината. Всъщност това десетилетие е времето, когато масовото автомобилостроене се мъчи всячески да насочи вниманието към бъдещето. Все пак тогава на пазара излиза Fiat Tipo, който разполага с електронен оборотомер и дигитална диаграма на кола, на която малки диоди показват коя врата е забравена отворена. Това обаче изглежда като детска игра за Citroen, които се впуснаха в производството на изключително грозни еднолъчеви волани и предприеха твърде непрактични решения, включващи пускането на чистачките с бутон от таблото.

И все пак горните примери са несравними с шедьовъра на снимката, който е дело на Subaru. Това табло е било вграждано в двувратото купе XT, което се произвежда 1985 до 1991 година.

Освен асиметричния волан, чудото на инженерната мисъл предлага нелогично разположен електронен оборотомер, който се приближава към шофьора, когато оборотите нарастват. В центъра на инструменталния панел пък има диаграма на автомобила, силно напомняща на ранните телевизионни игри. Отдясно се забелязва трудна за разбиране схема на наличното количество гориво в резервоара, а всичко това е гарнирано с много бутони и пълна липса на задължителните в днешно време лостчета за чистачките и мигачите. Скоростният лост няма нужда от коментар.

От Subaru се оправдават, че интериорът е вдъхновен от авиацията. Освен че всички функции се управляват с бутони, кормилната колона са мърда нагоре и надолу заедно с целия инструментален панел, за да не се нарушава зрителното поле на шофьора.


Edit your submission

Topics: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход