bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Suzuki започва производство на горивни клетки

Екологичната технология ще се използва в бъдещи модели на компанията
 

Suzuki стартира масово производство на горивни клетки в новия си завод в Йокохама, Япония. Той е собственост на новосформираното дружество SMILE FC System Corporation, чиято собственост се поделя между Suzuki и британската технологична компания Intelligent Energy. Японците съобщават, че модерното съоръжение е оборудвано с полуавтоматична поточна линия, разработена от Intelligent Energy.

Горивните клетки ще бъдат вграждани в някои от бъдещите модели на Suzuki.

„Задвижването с горивна клетка е едно от най-добрите решения за намаляване на въглеродните емисии, изпускани от автомобилите. Заводът в Йокохама е доказателство за амбициозно ни сътрудничество със Suzuki, което ни доближава до комерсиализацията на електромобилите, използващи горивна клетка,“ коментира д-р Хенри Уайненд, изпълнителен директор на Intelligent Energy.

Съвместното дружество ще осигури на Suzuki неограничен достъп до технологиите на британската компания, което включва и използването на горивни клетки с въздушно охлаждане. Системите от този тип използват нисковолтови вентилатори за освобождаване на горивните клетки от генерираната топлина.


Edit your submission

Topics: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход