bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Tesla сформира скандал с журналист

Лично изпълнителният директор излезе с опровержение на статия в New York Times
 

Изпълнителният директор на американския производител на електромобили – Tesla – излезе с официално опровержение на журналистическа статия, публикувана в New York Times. От него става ясно, че Елън Мъск е напълно несъгласен с изводите, които направил журналистът Джон Броудър, след като шофирал луксозния електрически седан Tesla Model S.

Според редакторът, представянето на автомобила е крайно незадоволително, като реалният пробег с едно зареждане е много под декларираното от производителя. Шефът на Tesla отвръща на удара, заявявайки, че публикацията е преднамерена, а Броудър умишлено се е постарал да изхаби оставащата енергия в батерията, за да направи скандал.

В подкрепа на думите си, Елън Мъск дори прилага информация от „черната кутия“ на колата, с която всички модели на Tesla са оборудвани, след подобен спор с британското предаване Top Gear. Според телеметрията, журналистът така и не е заредил напълно батерията на Model S, нито е спазил предписанията на Tesla за съхраняване на заряда за по-дълъг период от време – в случая с поддържането на средна скорост и по-ниска температура в купето.

Каква точно е истината, засега остава неизвестно, но скандалът със сигурност ще попречи на устойчивото развитие на Tesla, които се опитват да поставят основите на стабилен бизнес в Америка. Model S се предлага в няколко версии, като най-мощната от тях разполага с 420 конски сили и 600 Нм максимален въртящ момент.


Edit your submission

Topics: , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход