bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

BMW на върха по продажби през февруари

Баварците са пласирали почти 40 000 коли повече от Mercedes
 

BMW си върна първата позиция в световния пазар на премиум автомобили, съобщава американския сайт Autonews. През февруари баварците са отчели ръст от 7%, за разлика от Audi, чиито продажби са нараснали с 3.2%. Mercedes продължава да бъде на трето място със спад от 5.8%.

Успехът на баварците се дължи главно на силното търсене на Серия 3 и X1. В резултат на това, през миналия месец BMW са пласирали 407 автомобила повече от Audi, а Mercedes изостават с колосалните 37 229 автомобила. Щутгартската компания се надява да промени статуквото, лансирайки куп нови модели, сред които вече дебютиралите CLA и E-Class фейслифт, както и дълго очаквания флагман S-Class.

Големи надежди падат и върху A- и B-Class. Двата модела се произвеждат в завода на Mercedes в Ращат, в който съвсем скоро ще заработят 21 допълнителни смени, за да се удовлетвори търсенето. Междувременно стана ясно, че от април фабриката в Кечкемет, Унгария, където се произвежда новият CLA, ще работи и в събота, а капацитетът на  производствения център в Тускалуса, Алабама, ще бъде увеличен.


Edit your submission

Topics: , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход