bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 
http://autoonair.bg/wp-content/uploads/2012/04/add__300X200.png

Дeсетте най-добри песни за каране

От Спрингстийн до Deep Purple - парчетата, които ще освежат всяко пътуване, подбрани от списание GO On Air.
 

Няма значение дали атакувате завоите към морето, или сте в задръстване на път за супермаркета – предната седалка на колата ви става далеч по-приятно място, ако си пуснете подходящата музика. А също и по-безопасно – преди година британски учени доказаха, че хората, които слушат любимата си музика, са по-съсредоточени и по-трудно заспиват зад волана.

Естествено, „подходящата“ музика зависи от вкуса ви и може да се простира от Вивалди до Napalm Death. Но ние подбрахме десетте най-добри песни за шофиране по два непоклатими критерия: да са енергични и тематично подходящи.

 

10. BRUCE SPRINGSTEENBorn to Run

Естествено, че златното момче на щатския рок не би пропуснало да възпее автомобила – самото туптящо сърце на Америка. Тези бързи китари и изненадващ саксофон ще накарат и вас да се почувствате „родени да бягате“.

9. JOHNNY CASHHighway Man

Кънтри-музиката си е създадена за пътуване (и за тираджии, както казваше Хауърд Стърн). Класическият избор е On The Road Again на Уили Нелсън, но ние предпочетохме това парче за магистрални бандити на титана Джони Кеш.

8. THE WALLFLOWERSOne Headlight

Една по-съвременна калифорнийска банда, която е много подходяща за път – с простичък, но жив ритъм и текстове, които те подканят да припяваш.

7. LED ZEPPELINRamble On

Почти не се сещаме за парче на рок-боговете, което да не е подходящо за шофиране. Но понеже все пак трябваше да изберем едно, мотивът „време е да продължа да скитам“ надделя.

6. STEALERS WHEEL – Stuck In the Middle With You

Замислено като пародия на Боб Дилън, това парче на Гери Рафърти и досега е една от най-свежите мелодии за дълъг път. Текстът „Клоуни вляво, палячовци вдясно, а аз съм заседнал по средата с теб“ всъщност се отнася за едни преговори между Гери и звукозаписните компании.

5. THE GUESS WHO – American Woman

Честно казано, това парче не отговаря на единия ни неумолим критерий – в него изобщо не става дума за пътища, автомобили и каране. Но звукът – звукът просто ни кара да си представим Ford Mustang и 500 конски сили.

4. TOM PETTY – Runnin’ down a dream

Към тази фантастична китара добавете и текста („Чувствах се толкова добре, сякаш мога всичко / пуснах круиз-контрола и потрих очи“), и ще разберете защо това парче е в саундтрака на емблематичната игра Grand Theft Auto.

3. THE BEATLESDrive My Car

Песен с подобно название нямаше как да не попадне в десетката, дори и да не беше на най-великата група за всички времена. Няма да усетите как ще започнете да припявате „Beep-beep, beep-beep, yeah“.

2. STEPPENWOLFBorn To Be Wild

Безсмъртна класика, която винаги ще свързваме с моторите заради митичния филм Easy Rider, с Денис Хопър, Питър Фонда и младия Джак Никълсън („Get your motor runnin’ / Head out on the highway).

1. DEEP PURPLEHighway star

Абсолютен химн на скоростта („Никой няма да победи моята кола / тя ще бие скоростта на светлината“), това е и песента, предизвикала най-много катастрофи според едно проучване на What Car. Изобщо не ни пука.

 

СТРАНА ‘В

QUEEN – Don’t Stop me Now
DIRE STRAITS – Heavy fuel
ROLLING STONES – Jumpin Jack Flash
WILLIE NELSON – On the road again
WHITESNAKE – Here I Go Again
CHRIS REA – Auberge
LENNY KRAVITZ – Are You Gonna Go My Way
AC/DC – Highway To Hell
THE BAND – The Weight
FREE – All Right Now


Edit your submission

3 коментара относно “Дeсетте най-добри песни за каране

  1. Анонимен на каза:

    Изключително грешна представа за хубава музика имате :)

  2. Анонимен на каза:

    Ако за теб хубава музика е чалгата. Highway Star наистина е невероятна за шофиране. :)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход