bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Коравото Porsche 911 RSR излиза на пистата

Новата версия на състезателния автомобил е по-лека, но двигателят е останал непокътнат
 

Porsche представиха официално състезателното 911 RSR. Машината е базирана на последното седмо поколение на 911 и ще участва в Световния шампионат за издръжливост (WEC). За да намалят теглото на серийния автомобил, инженерите на Porsche са използвали врати, табло, централна конзола и задно крило, изработени от въглеродни влакна. По същата причина стъклата са били подменени с прозрачни панели от поликарбонат, а акумулаторът е литево-йонен, вместо класически оловен.

Под задния капак е монтиран 4.0-литров боксер с 460 к.с., отговарящ на всички изисквания на FIA GT Pro класа. Комбиниран с 6-скоростна секвенциална трансмисия с управление от волана, той остава непроменен от предишното поколение на RSR.

Първите две бройки от автомобила ще бъдат връчени на заводския отбор Porsche AG Team Mantley, а зад волана ще се редуват пилотите Марк Лиеб, Ричард Лиц, Ромен Дюма, Йорг Бергмайстер, Патрик Пиле и Тимо Бернхард.

Първото състезание за екипажите и новите им коли ще се състои на 14 април, когато е стартът на 6-часовия маратон на британската писта „Силвърстоун“.


Edit your submission

Topics: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход