bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Michelin представи нови тежкотоварни гуми

Серията намалява разхода на гориво, което може да донесе икономии в размер на 1000 евро годишно
 

Michelin лансира на българския пазар нова серия тежкотоварни гуми за намаляване разхода на гориво. Тя се казва  Michelin X Line Energy и е предвидена за дълги преходи по магистрали и междуградски пътища с умерено количество завои. Инженери от френската компания са провели тестове, които са показали, че новите гуми са по-ефективни в икономията на гориво, сравнени с предишната серия Energy SaverGreen, която наследяват.

От компанията твърдят, че при 130 000 километра годишен пробег, X Line Energy гумите спомагат за намаляване на разхода с 0.74 л/100 км, сравнени с камион, оборудван със SaverGreen линията. Всичко това означава, че годишно икономиите се равняват на около 1000 евро, голяма част от които се дължат на по-ниската консумация на гориво, а останалото се реализира, благодарение на по-дългия експлоатационен срок.

Michelin предлага три вида X Line Energy гуми – кормилни, двигателни и ремаркетни, като всяка от тях е получила последните технологични нововъведения в областта. Това включва по-ефективно отвеждане на водата, по-издръжливи каучукови смески с понижено съпротивление на търкаляне, както и три скрити канала в гумите на ремаркето, които се показват, след като гумата се износи. Така Michelin увеличава нейния живот и гарантира оптимално сцепление по време на цялата експлоатация.

 


Edit your submission

Topics: , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход