bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Най-мощното Ferrari

LaFerrari e тук, за да заличи Enzo от спомените ви
 

Ferrari най-накрая изпусна напрежението и представи следващия „папа“. В стилистиката на италианската компания това е върховият модел в гамата – пост, който досега се заемаше от Enzo. Новият модел се казва LaFerrari и се задвижва от поредното произведение на изкуството – V12 атмосферен двигател с работен обем 6262 куб. см. и мощност 800 конски сили и 700 Нм максимален въртящ момент. Подобно на представения също днес McLaren P1 – „новото Enzo“ разполага с електромотор, който генерира допълнителните 163 к.с. и 270 Нм. От Маранело съобщават, че вредните емисии са ограничени до 330 г/км.

Комбинираната мощност от 963 конски сили е достатъчна на тежащото едва 1255 кг LaFerrari, за да се ускори то до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, до 200 км/ч за под 7 секунди, и до 300 км/ч за 15 секунди. Стрелката на таблото продължава стремителното си движение чак до 350 км/ч.

Теглото е разпределено в съотношение 41 към 59 в полза на задния мост. Отпред колата е оборудвана с двойни носачи, а отзад архитектурата е многоточкова, за да се постигне максимално сцепление.

Зад джантите (19-/20-инчови) се крият огромни спирачки Brembo с дискове 398 х 36 мм отпред и 380 х 34 мм отзад. Освен задължителната електронна система за стабилност, LaFerrari разполага с EF1-TRAC технология, заимствана от Формула 1 и системите за контрол над сцеплението, които болидите в шампионата използваха в миналото. Диференциалът е от трето поколение, а окачването се състои от адаптивни амортисьори с по два соленоида.

HY-KERS системата за възобновяване на енергията от спирачките тежи 140 килограма, от които 62 килограма са батериите, разположени под централната част на купето.
От Ferrari обявиха, че производствената серия ще се състои от 499 автомобила, всеки от които ще струва 1.3 млн. евро. Доставките започват през есента.

http://www.youtube.com/watch?&v=iRsV6YpLsKA
Edit your submission

Topics: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход