bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Range Rover Sport дебютира в Ню Йорк

Спортният джип е станал по-просторен и драстично по-лек
 

Land Rover представи официално новия Range Rover Sport по време на автомобилното изложение в Ню Йорк. Спортният джип, който ще излезе на пазара през септември, е описван от създателите си като „най-мощният, най-гъвкавият и най-директният“ модел, някога излизал от централата на Land Rover.

Дизайнът е силно повлиян от по-големия Range Rover и компактния Evoque. В сравнение със своя предшественик, версията Sport е нараснала с 62 мм, а междуосието е увеличено с цели 178 мм, което осигурява достатъчно място за седем пътници в интериора. Последният ред седалки може да се сгъне с натискането на бутон.
Въпреки мутиралия външен вид на колата, инженерите на Land Rover твърдят, че новият Ranger Rover Sport е с 420 килограма по-лек от старото поколение. Ефективността му е допълнително увеличена с внедряването на активни аеродинамични елементи в предницата и напълно гладък под, които заедно гарантират коефициент на челно съпротивление от 0.34.

Range Rover Sport дебютира с два двигателя, оборудвани със старт/стоп система: 3.0 SDV6 с 288 к.с. и 5.0 V8 бензин с 503 к.с. На по-късен етап гамата ще бъде разширена с TDV6 дизел с 254 к.с., 4.4 V8 бензин с 334 к.с., както и с 2.0-литров турбо бензин. За последния се знае единствено, че ще има мощност от около 280 к.с.
Въртящият момент премивава през 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF и достига до четирите колела през система за перманентно двойно задвижване. Range Rover Sport може да бъде поръчан без понижаващи предавки, като в този случай мощността се разпределя в съотношение 42/58 в полза на задния мост. Ако клиентът държи да има понижаващи предавки, системата работи в 50/50 съотношение. На разположение ще бъде и хибридна версия с дизелов двигател и електромотор. Според официалната информация, хибридът ще бъде много иновативен и ще изпуска в атмосферата само 169 г/км въглеродни емисии.

Въздушното окачване на Sport вариантът е взето директно от обикновения Range Rover, но е получило нови настройки за по-директно управление. Системата Terrain Response тук има нов режим на работа – Dynamic – който се грижи за по-спортното поведение на Range Rover Sport на асфалт.

Интериорът също е съобразен с характера на спортния джип – позицията на седене е по-ниска с около 20 мм. Благодарение на по-дългото междуосие, пътниците на задните седалки разполагат с допълнителни 2.5 сантиметра пространство за коленете.

Базовият дизел ще започва във Великобритания от 71 000 евро, като се очаква през следващата година Land Rover да намали цената с около 10 000 евро.

http://www.youtube.com/watch?v=7xo3dGS-nZY
Edit your submission

Topics: , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход