bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Европейският пазар продължава да се свива

През февруари продажбите на автомобили са по-ниски от очакваното, сигнализират експерти
 

Регистрациите на нови автомобили в Европейския съюз са намалели с 10.5% през февруари, сравнено със същия месец на миналата година, съобщават от Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA), цитирани от Financial Times. Анализатори смятат, че това се дължи на увеличаващата се безработица, която подтиква клиентите да се откажат от покупката на нов автомобил.

През първите два месеца на годината свиването на пазара е общо 9.5%, което надвишава прогнозите на специалисти. В началото на годината те предвидиха 3% спад в продажбите през 2013.

Състоянието на пазара поставя под голямо напрежение производителите на масови автомобили, които продължават да инвестират в нови модели, в опит да се справят с ожесточената конкуренция и растящите продажби отвъд Океана.

„Краткосрочната песпектива не изглежда никак добре,“ коментира Тим Уркхарт от консултантската компания IHS Automotive.

Единственият голям европейски пазар, който отбелязва ръст, е този във Великобритания, където продажбите са нараснали с 8%  през февруари. На другият бряг се намират страни като Испания, Германия и Италия, които отчитат спад от съответно 10%, 10.5% и 17%.

Сред най-големите губещи в бранша са американските концерни Ford и General Motors, чиито европейски клонове са пласирали 21% по-малко автомобили в сравнение с началото на 2012. Движението по наклонената плоскост продължава и във Fiat и PSA Peugeot Citroen, които отбелязват съответно 16% и 13% спад в реализацията.
Европейските продажби на Honda са се увеличили през периода с 21%, а корейският концерн Hyundai, който през миналата година бе обвинен в дъмпинг, е реализирал 2% ръст.


Edit your submission

Topics: , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход