bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Volvo засече търговска измама

Китайски дилъри на марката увеличили изкуствено продажбите си
 

Ръководството на Volvo е открило нередности в управлението на някои от китайските представителства на марката. Според съобщението, около половината от дилърите са увеличили изкуствено продажбите си, за да получат отстъпка в цената на автомобилите. След задълбочено разследване, шведската компания, която в момента е собственост на китайската Geely Automobile, установила хиляди фалшиви продажби, регистрирани през 2011. За да осчетоводят  фиктивните сделки, търговците са укривали продажби през следващата 2012.

Изпълнителният директор на Volvo заяви, че всичко това се е отразило негативно на отчетите на компанията и реално тя се е представила по-добре от декларираното през 2012. Проучването е показало, че през миналата година около 7000 от продажбите на компанията не са били регистрирани, което означава, че Volvo не е имала спад от 11%, а дори е отбелязала ръст от 15% в Китай.

Спестените по този начин пари са били използвани от дилърите за лично облагодетелстване, или за предлагане на отстъпки към крайните клиенти, което е увеличило продажбите им.


Edit your submission

Topics: , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход