bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

VW ще строи десет нови завода

Седем от тях ще бъдат разположени в Китай
 

Volkswagen потвърди плановете си да открие поне десет нови завода в следващите няколко години. Изявлението бе направено от главния изпълнителен директор на компанията Мартин Винтеркорн, който добави, че седем от производствените центрове ще се намират в Китай. В момента германците имат дванайсет завода в страната, където са сред най-големите инвеститори в сектора. Следващият им център ще бъде разположен в югозападен Китай.

Ръководството има планове за разширяване на дейността и в Щатите, където ще се произвежда нов пълноразмерен автомобил от SUV сетмента. Говори се, че машината ще бъде серийна версия на концепта CrossBlue и ще се сглобява в завода в Чатануга. За целта Volkswagen трябва да увеличи капацитета на фабриката или да построи нова, смята шефът по производството на германците Михаел Махт.

Пред журналисти, продажбеният директор Кристиан Клингер коментира, че компанията може да лансира до пет нови модела, разработени специално за американския пазар. В допълнение, Винтеркорн увери, че през следващите три години Volkswagen ще инвестира 33 млрд. евро в Европа.


Edit your submission

Topics: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход