bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Audi тренират за „24 часа на Льо Ман“

Германците са подготвили по-дълго шаси, което ще трябва да се докаже на "Спа"
 

Audi се подготвя за състезанието за издръжливост „24 часа на Льо Ман“, което ще се проведе в края на юни. През тази година компанията ще участва с нов прототип R18 e-tron quattro, който се отличава с по-дълго междуосие, стабилизиращо колата на високоскоростните участъци. Първото състезание на новата машина ще се проведе на 4 май на белгийската писта „Спа“. Първи зад волана ще седнат заводските пилоти на германците Марк Жене, Лукас ди Граси и Оливър Джарвис.

Инженерите на компанията ще използват 6-часовата надпревара като генерална репетиция преди „24 часа на Льо Ман“. Именно на „Спа“ ще бъде сравнено представянето на новото шаси спрямо стандартната къса база. Екипът от Инголщад ще анализира времената на двете коли на конкретни участъци от пистата, което ще демонстрира нагледно вредите и ползите от по-дългата платформа.

„Както винаги, Audi ще използва състезанието на „Спа“ като тренировка. Сравнението на новите технически решения с миналогодишната конфигурация, с която ще е оборудвана третата ни кола, е изключително важен елемент в подготовката на отбора за 24-часовото състезание,“ коментира шефът на Audi Motorsport  д-р Волфганг Улрих.


Edit your submission

Topics: , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход