bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Fiat подчинява бъдещето си на 500 и Panda

Punto и Bravo отпадат от плановете на италианците
 

Fiat смята да подчини бъдещия си дизайн на двата най-успешни модела в гамата си 500 и Panda, съобщават от компанията, цитирани от британското списание Car. Така италианците ще се опитат да пренесат популярността на двата модела и в по-горните класове. Първият резултат от новата стратегия е миниванът 500L, който се очаква да бъде последван от кросоувъра 500X. Последният ще замени остарелия компактен джип Sedici и ще се превърне в пряк конкурент на MINI Countryman.

По-късно към семейството ще се присъедини и 500XL, който ще замени неубедително представящото се на пазара Punto. Размерите му ще го поставят между сегментите на класическо супермини и семеен хечбек. Всички „големи“ модели от гамата на 500 ще бъдат базирани на една и съща платформа, с което Fiat се надява да намали производствените си разходи.

От другата страна е Panda, която ще сформира отбор, състоящ се от нови две версии. Първата от тях – Panda XXL – ще излезе през 2015 и ще замени познатото ни Bravo, но няма да има нищо общо с него. Новата кола ще има пропорциите на средноразмерен джип от класа на Nissan Qashqai.

От Fiat говорят и за „гигантска Panda“, която ще представлява кросоувър с размерите на Fiat Freemont, който от своя страна се очаква да отпадне от гамата на италианците. Новият модел ще се бори с модели като Honda CR-V и дори джипове със седем места.


Edit your submission

Topics: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход