bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

GM и Ford подготвят 10-степенна трансмисия

През ноември, шефът на ZF заяви, че проектът е лишен от смисъл
 

General Motors и Ford ще работят заедно по развиването на 9- и 10-степенни автоматични трансмисии, съобщиха от централите на двата американски концерна. Те ще се монтират в автомобили, кросоувъри, SUV, и пикапи с предно и задно предаване. Инженерите обещават оптимизирано представяне и нисък разход на гориво.

Новият договор ще позволи на двете компании да поделят производствените си разходи и да постигнат по-достъпни цени към крайните клиенти. Подробности около мащабния проект се очаква да излязат в идните месеци.

Решението на GM и Ford е в пълен контраст с мнението на Щефан Зомер – изпълнителен директор на ZF, която е сред водещите производители на скоростни кутии в света. През ноември Зомер заяви, че девет предавки е „естественият лимит“ на трансмисиите. Според него, повече зъбни колела само ще усложнят кутията и ще я направят по-тежка, което ще неутрализира положителния ефект от по-ниския разход на гориво.


Edit your submission

Topics: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход