bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Канадци спечелиха eко-маратона на Shell

Прототипът на студентите е реализирал разход от 0.07 л/100 км
 

Екип на канадския университет Лавал в Квебек е спечелил американското издание на eкологичния маратон на Shell. Студентите са участвали в категорията за бензинови прототипи, като машината им е успяла да измине 5772 километра с един галон гориво (4.5 литра), реализирайки разход от 0.07 л/100 км.

В класа на концептуалните градски електромобили, първи е отбор Purdue. Тяхната машина сама произвежда нужното електричество с помощта на соларни панели. С един киловатчас електроенергия Purduе са успели да преодолеят 125.6 километра. При класическите електрически прототипи победители са Mater Dei с резултат от 965 километра с един киловатчас ток. Същият отбор доминира и при бензиновите градски концепти с разход от 0.28 л/100 км.

Организаторите съобщават, че през тази година в Тексас са пристигнали за участие 140 машини, като само 131 от тях са преминали успешно през техническата инспекция.

Официалният рекорд на Shell Еко-маратон е поставен през 2003 година от френски отбор, който успял да измине 14 345 километра с един галон бензин.


Edit your submission

Topics: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход