bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Льоб ще атакува Пайкс Пийк с близо 900 конски сили

Деветкратният световен шампион във WRC ще повери живота си на мутирало Peugeot 208
 

Peugeot изнесе техническа информация за 208 T16 Pikes Peak. Както личи от самото име на състезателната кола, тя ще участва в легендарното планинско изкачване, където регламентът допуска всякакви модификации по автомобилите. В случая, свободата на инженерите е завършила с монтирането на огромен 3.2-литров V6 двигател с две турбини, които изсмукват от него 875 конски сили.

Машината ще полети по път към върха, покрит с асфалт и макадам, използвайки система 4х4 и 6-степенна секвенциална скоростна кутия с електронно управление от волана. От компанията съобщават, че 208 T16 Pikes Peak ускорява до 100 км/ч за почти отрицателното време от 1.8 секунди. От покой до 200 км/ч на колата са й нужни само 4.8 секунди, а след общо 7 секунди тя достига до 240 км/ч.

Всичко това е изградено на базата на тръбно шаси и купе, изработено от въглеродни влакна. Окачването се състои от двойни носачи и хоризонтални амортисьори и на четирите колела. Спирачната система използва два хидравлични кръга и моноблок алуминиеви спирачни апарати с карбонови дискове 380 мм отпред и 355 мм отзад.

Магнезиевите джанти са с размер 18х13 инча, като технологията за изработката им е заимствана от Формула 1. Автомобилът тежи едва 875 килограма, а интериорът му е обезопасен с пресметната до съвършенство тръбна клетка. И по-добре, защото в нея зад волана ще се намира Себастиен Льоб.


Edit your submission

Topics: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход