bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Политиката е отказала Porsche от Формула 1

През 2014 компанията ще замени Audi в шампионата за издръжливост "Льо Ман"
 

Porsche са анализирали възможността да се завърнат във Формула 1, преди да се посветят изцяло на шампионата за издръжливост през 2014, съобщиха от централата на компанията. От информацията става ясно, че влиятелни фигури във Volkswagen Group са искали да видят Porsche в най-престижния автомобилен шампионат, но впоследствие са били разубедени от твърде голямата разлика между болидите и серийните автомобили на компанията.

„Формула 1 наистина бе алтернатива за нас, но връзка с моделната ни гама почти липсва. Крайното решение изникна от само себе си, като по-логично,“ коментира шефът на отдела за проучване и разработка на щутгартци Волфганг Хац. В изказването си той изразява недоволство от факта, че отборите във Формула 1 се концентрират предимно в запазване ресурса на гумите, а по-важното развитие на шасита и двигатели остава на заден план. Като допълнение идва строгата политика, която е завладяла Формула 1.

Porsche ще замени Audi в сериите „Льо Ман“ в началото на следващата година. Компанията ще участва с прототип от LMP1 категорията, който ще използва хибридно задвижване.


Edit your submission

Topics: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход