bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Seat с нов шеф от 1 май

Във Volkswagen са уморени от постоянно сриващите се продажби на испанската компания
 

Volkswagen назначи нов изпълнителен директор на дъщерната си компания Seat, пише Financial Times. Испанската фирма, която от години трупа загуби за концерна, вече ще се ръководи от Юрген Стакман, който ще встъпи в длъжност на 1 май.

Стакман е бивш шеф на Skoda и настоящ маркетинг директор на Volkswagen. Той идва на мястото на британеца Джеймс Мюр, който остава във висшето ръководство на компанията.

Seat трупа целогодишни загуби за Volkswagen Group, който е собственик на марки от ранга на Bentley, Bugatti и Lamborghini, производителите на камиони Scania и MAN, както и на мотоциклетния производител Ducatti.

През миналата година продажбите на Seat са се сринали с 8% до 321 000 автомобила, като компанията регистрира оперативни загуби от 156 млн. евро. За сравнение, през 2011, загубите са били още по-тежки – 225 млн. евро. Volkswagen, от друга страна, отбеляза ръст от 2% в приходите си до 11.5 млрд. евро.

Мюр пое Seat през 2009, когато предупреди, че компанията се бори за оцеляването си и собствениците от VW Group са разочаровани от представянето й на пазара. Под негово ръководство испанците обновиха някои от ключовите си модели – Leon, Ibiza и Toledo. Мюр помогна и за увеличаване на присъствието на Seat в развиващи се пазари, като Китай, Русия, Мексико и Северна Африка. Високо се оценява и ръководството на завода в Марторели, където и в момента се сглобява Audi Q3.

Въпреки това, от 2007 делът на Seat се е свил с повече от 50%, което е и основният аргумент на VW за кадровата рокада.

В края на март Мюр заяви, че Seat трябва да увеличи продажбите си двойно, само за да оцелее.


Edit your submission

Topics: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход