bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Toyota е продала 5 милиона хибрида

Машините са спестили на планетата 12 милиона тона фосилно гориво, твърдят от компанията
 

От дебюта на Prius през 1997, Toyota е пласирала повече от пет милиона хибрида, съобщиха от централата на компанията. За да отбележат събитието, японците са изчислили, че техните хибриди са икономисали 12 милиона тона фосилни горива и 34 милиона тона въглеродни емисии. За съжаление, в информацията не се споменава дали са взети предвид емисиите, които заводите изпускат в атмосферата при произвеждането на батериите.

„Разработихме първото поколение на Prius с идеята да направим кола за 21 век, както и да заявим загрижеността на Toyota за екологичните проблеми на планетата,“ коментира заместник председателя на Управителния съвет на компанията Такеши Учиямад.

В момента в гамата на японците присъстват 20 хибридни модела, като сред тях има един, който е от типа „plug-in“ и може да се зарежда от стандартен контакт на електрическата мрежа. Благодарение на постоянно растящата им популярност, от Toyota са твърдо решени да представят 18 нови хибридни модела до края на 2015. Засега не е ясно какво точно имат предвид японците, но се очаква компанията да разшири пазарите, на които се предлагат автомобилите от този тип.


Edit your submission

Topics: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход