bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Volvo оптимизира батерията на C30

Електромобилът се зарежда само за час и половина и изминава до 150 километра
 

Volvo ще лансира обновена версия на електрическия модел C30 в Европа това лято. Инженерите на компанията са поработили предимно по технологията за зареждане на батерията, инсталирайки ново зарядно устройство, което работи с трифазен ток. Това намалява времето за зареждане от нормалните 8-10 часа, до едва час и половина. Ако дори това време е прекалено дълго за клиентите, автомобилът може да се зареди с достатъчно енергия за изминаването на 20 километра само за десет минути.

Обновеният модел е оборудван с електромотор Siemens, който произвежда 120 конски сили и 250 Нм максимален въртящ момент. Мощността е достатъчна за постигането на десeтсекундно ускорение от 0 до 100 км/ч, както и максимална скорост от 125 км/ч. Шведите съобщават, че новата им кола може да измине между 120 и 150 километра с едно зареждане.


Edit your submission

Topics: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход