bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Volvo представи външна въздушна възглавница

Технологията още е в процес на разработка
 

Volvo разкри нова система за пасивна безопасност при автомобилите. Технологията се казва External Vehicle Protection (EnVeloP) и на практика представлява голяма външна въздушна възглавница, предпазваща цялото купе на автомобила. Тя е скрита в специално отделение в покрива на колата, и като технология много прилича на използваните в интериора въздушни възглавници.

Системата разчита на серия от датчици, които активират възглавницата за части от секундата, в случай че засекат непреодолим сблъсък с друг обект. В момента компанията провежда тестове на системата, която се очаква да навлезе в серийното автомобилостроене през следващите години.

Volvo Cars са известни с успехите си в развиване на безопасността при автомобилите. Преди около година компанията представи първата в света външна възглавница за предпазване на пешеходци.

„Години наред се опитваме да измислим начин за увеличаване на сигурността в нашите модели. Външната въздушна възглавница е голяма стъпка напред в тази посока,“ заяви Томас Броберг, главен технически съветник във Volvo Cars Safety Centre.


Edit your submission

Topics: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход