bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Volvo с нова горивна технология

Освен че подобрява разхода на горивото, системата подобрява и звука на дизеловите двигатели
 

Volvo ще представи нова технология, предвидена специално за дизеловите двигатели, съобщават от централата на компанията. Архитектурата, обозначена като VEA (Volvo Engine Architecture), има за цел да повиши ефективността. Вместо един датчик за следене на налягането, както е в стандартната Common Rail горивна система, VEA използва индивидуална електроника за следене на инжекторите на всеки цилиндър. Така, централният компютърен модул може да проследява и коригира постъпването на гориво във всяка от горивните камери, като по този начин се намалява значително разхода на гориво.

Вицепрезидентът по двигателите на Volvo Car Group Дерек Краб, заяви, че налягането в горивната рейка при новата технология е изключително високо – 2500 бара. „Всеки инжектор има малък компютър в горната си част, който следи за процесите и вкарва идеалното количество гориво по време на всеки цикъл. Така ние успяваме да намалим разхода и изпусканите вредни емисии, като същевременно клиентите ни могат да очакват по-агресивен звук и по-висока мощност,“ допълва Краб.

VEA ще дебютира в дизеловите модели на Volvo през есента, заедно с новата 8-степенна автоматична скоростна кутия на компанията.


Edit your submission

Topics: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход