bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Летящата кола ще бъде хибрид

Производителите прогнозират, че серийното производство може да започне след около осем години
 

Американската компания Terrafugia публикува първите подробности около концептуалната летяща кола TF-X. Проектът все още е в процес на разработка, но инженерите от Масачузец уверяват, че машината им може да излита вертикално, както и да изпълнява всички функции на стандартните автомобили. Концептът е оборудван с автопилот и система за автоматично кацане.

Terrafugia не изнасят подробности, но според предварителната информация, TF-X използва двигател с вътрешно горене с мощност 300 конски сили, както и два електромотора с общо 600 „коня“. Последните се грижат за вертикалното излитане и кацане на машината. Във въздуха Terrafugia TF-X може да развие 322 км/ч, а максималната дължина на полета е 805 километра.

Интересни са и мерките за безопасност, като например системата за сигурност, която изисква от управляващия предварително да маркира възможни места за кацане. Ако колата прецени, че няма достатъчно гориво за достигане на приоритетната дестинация, тя автоматично се насочва към резервния план. Същото важи и за случаите, в които времето внезапно се влоши.

От компанията съобщават, че все още е твърде рано да се коментира бъдещата цена на летящата кола. Въпреки това се предполага, че сумата ще е сравнима с тази, нужна за покупката на автомобили от най-луксозния клас. Terrafugia прогнозират, че първият сериен екземпляр ще се появи след 8-12 години.


Edit your submission

Topics: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход