bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Maserati подготвя свое LaFerrari

Колата ще бъде по-лека, но по-бавна от оригинала
 

В следващите няколко години Maserati ще представи своя версия на LaFerrari, съобщиха от централата на компанията. По време на изложението в Шанхай, шефът на италианците Харалд Вестер коментира, че „времето винаги е подходящо за появата на суперавтомобил,“ въпреки че основният приоритет на Maserati в момента е да увеличи продажбите си.

Автомобилът на Maserati ще се предлага с 6.3-литровия V12 двигател на LaFerrari и оптимизирана версия на 3.8 V8 моторът от Quattroporte. По предварителни данни, електромоторът от „черното конче“ ще отпадне от конфигурацията, като така инженерите ще намалят крайното тегло. Въпреки това, новото Maserati няма да бъде по-бързо от LaFerrari по обективни маркетингови причини.

Изказването на Вестер хвърля светлина и върху някои от другите проекти на компанията. Той определя като „добра идея“ конструирането на близнак на Alfa Romeo 4C, отхвърля възможността за компактен кросоувър, позициониран под Levante, както и базов модел под представения наскоро Ghibli. На финала Вестер уточнява, че за момента Maserati няма никакво намерение да работи по четирицилиндров двигател.


Edit your submission

Topics: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход