bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Ограничение на скоростта заплашва аутобаните

Ако предложението бъде прието, германските магистрали ще станат по-бавни от българските
 

Лидерът на Германската социалдемократическа партия внесе предложение за въвеждане на постоянно ограничение на скоростта по аутобаните в страната. Според Зигмар Габриел колите трябва да се движат с не повече от 120 км/ч. Той аргументира предложението си със статистика, която показва, че на участъците с ограничение на скоростта, инцидентите са значително по-малко от тези, случили се на неограничени магистрални части.

Въпреки твърденията на Габриел, авторитетният автомобилен клуб ADAC уточнява, че през миналата година само 11% от тежките пътни произшествия в Германия са се случили на магистрала. От организацията съобщават, че 60% от фаталните инциденти са били на междуградски пътища, а не на аутобан.

Засега не е ясно дали популярността на магистралите в Германия е достатъчна, за да отблъсне атаките. По последна информация, социалдемократите и „зелените“ ще сформират коалиция, ако последните спечелят изборите в страната, които ще се проведат през есента. Припомняме, че преди години именно те първи прокараха идеята за скоростни рестрикции по аутобаните.


Edit your submission

Topics: , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход