bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Първата кола на Джон Ленън отива на търг

Бившият член на "Бийтълс" е купил машината за 6500 паунда, малко след като е взел книжка
 

Първият автомобил на Джон Ленън – Ferrari 330GT – бе обявен за продажба. Произведен през 1965, класическият модел е бил купен от Ленън веднага щом музикантът е взел шофьорска книжка. Тогава той е бил на 25 и поръчал колата с Azzuro Blue екстериорен цвят, допълнен от идентична тапицерия в интериора.

Машината е купена за 6500 британски паунда, а в момента експерти се надяват да я пласират за сума между 180 000 и 220 000 паунда. Автомобилът ще бъде предложен на търг, организиран от аукционна къща Bonhams по време на ежегодния Фестивал на скоростта, който ще се проведе в Гудууд, Англия на 12 юли.

Колата е била собственост на Ленън в продължение на по-малко от три години. Под негово ръководство тя е навъртяла около 32 000 километра. Сегашният собственик е купил автомобила в края на 80-те от официално представителство на Ferrari в Модена. През годините тя е била модифицирана, което не се е понравило на притежателя и той я е реставрирал до оригиналния й блясък.

На търга ще бъдат предложени още няколко класически модела, сред които болид от Формула 1 Mercedes W196 от 1954, Maserati 300S Sports-Racing Spider от 1955 (оценен на  четири милиона паунда), Alfa Romeo 8C-2300 „Le Mans“ от 1934 (близо два милиона паунда), както и Ferrari 500 Superfast от 1966, за което организаторите се надяват да приберат един милион паунда.


Edit your submission

Topics: , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход