bgonair.bg     radio.bgonair.bg     brandnew.bg     alpharadio.bg
 
 
 

Tesla обмисля автономен модел

Сензорите на Google са твърде скъпи, смятат от компанията
 

Ръководството на Tesla води преговори с Google за създаването на система за автономно задвижване, която да бъде вградена в някой от електромобилите на компанията, съобщи изпълнителният директор Eлън Мъск. Самоуправляващите се автомобили са „логична стъпка напред в еволюцията на колите“, оценява технологията Мъск, заявявайки, че все още има някои пречки, които трябва да се преодолеят.

„Проблемът с подхода на Google e, че те използват твърде много сензори, които са скъпи. Според нас е по-добре да заложим на система от камери и управляващ софтуер, които заедно да помагат на колата да се ориентира в пространството,“ завършва Мъск.

Според информацията Google държи на своята високотехнологична система, което може да принуди Tesla да разработи своя собствена. Причината за това е, че интернет гигантът инвестира в технологията от няколко години, и вече търси начини за пускането й в серийно производство.


Edit your submission

Topics: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Auto On Air, Всички права запазени. Този уебсайт е създаден от
 
 

Вход